24 Ekim 2009 Cumartesi

The Men Who Stare at Goats/Keçilere Bakan Adamlar




Geçtiğimiz Eylül ayında Venedik ve Toronto gibi iki önemli festivalde boy gösteren , John Ronson'un aynı isimli kitabından uyarlanan "The Men Who Stare at Goats/Keçilere Bakan Adamlar" çok güçlü bir oyuncu kadrosu ile karşımızda olacak...Başrollerde; George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor, Kevin Spacey ve bolca keçi var...

Filmin Türkiye için 26 Şubat 2010 olarak açıklanan gösterim tarihi beklenirken, filmle ve ABD ordu projeleri ile ilgili haberler dış basında olduğu gibi 24.10.2009 tarihli Milliyet Gazetesi'nde de "Bir Bakışta Keçileri Öldürmek" başlığıyla kendisine yer buldu..

Bir bakışta keçileri öldürmek

"Hollywood starı George Clooney’nin ABD’de yakında gösterime girecek “Keçilere Bakan Adam” (Men Who Stare at Goats) adlı yeni filminin tamamen kurgusal olmadığı, aksine Amerikan ordusunca halen yürütülmekte olan bir projeden esinlendiği ortaya çıktı. Doğa üstü güçlere sahip süper asker geliştirmeyi amaçlayan “Jedi” adlı proje, özellikle psişik güçlere sahip asker oluşturmayı planlıyor. Olağandışı fiziki güce, zekâ, kurnazlık ve sezgiye sahip olması istenen süper asker, beyin dalgalarıyla da düşmanın gizli sırlarını deşifre edecek; telekinesis (düşünceyle nesneleri hareket ettirebilmek) yoluyla da nükleer bombalarını işlemez hale getirebilecek. Proje amacına ulaşırsa, süper asker, sadece düşünce gücünü kullanarak düşman askerini öldürebileceği gibi görünmezlik yeteneği kazanıp duvarların içinden geçebilecek. 

Böylesine, inanılması güç özelliklere sahip asker geliştirmek tamamen hayal ürünü gibi görünse de Amerikan ordusunun bu yönde bir çalışması olduğu bildirildi. Filmde konu edilen psişik gücünü kullanarak bakışıyla keçi öldüren askerin sözü edilen projeden yalnızca küçük bir kesit olduğu iddia ediliyor. İngiliz Daily Telegraph gazetesine göre, Jedi projesine katkıda bulunan Amerikan Özel Kuvvetler Birliği’nden Çavuş Glenn Wheaton, “Bu tür fikirlerin tamamen saçma olarak görülmediğini anlamalısınız. Bunlar askerliğin gelecekteki cepheleri olacak. Alışılmamış doğa üstü güçlerin askerlerce kullanılıp kullanılamayacağını görmek istiyoruz” dedi.

Ewan McGregor, Kevin Spacey ve Jeff Bridges’ın da rol aldığı “Keçilere Bakan Adam”da, Irak Savaşı sırasında Amerikan ordusundaki “psişik olay”ların dünyasına giren bir gazetecinin macerası anlatılıyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder